طرز تهیه مربای هویج :
برای طرز تهیه ی مربای هویج، هويج را از شب قبل رنده كنيد و در يک قابلمه ی لعابى بریزید و داخل آن هل را بریزید و روى آن شكر ريخته و بدون اينكه آن را هم بزنيد درب آن را بگذارید و آهسته قابلمه را كنار بگذارید تا زمانی که بخواهید مربا هویج را بپزید.
بعد از حدود 12 ساعت بعد درب قابلمه را بگذارید و آن را روى حرارت خیلی ملايم بگذارید و اجازه دهيد شكر آرام آرام ذوب شود و هويج از زير آرام آرام بپزد كه حدوداً يک ساعت زمان لازم دارد، می توانيد از شعله پخش كن استفاده کنید (شكر را هم نزنيد) در اين روش پخت مرباهویج آب احتياجى نيست و مربا خودش آب می اندازد.
در آخر كه مربا قل هاى ريز زد آب ليمو و يا جوهر ليمو را اضافه كنيد و بعد از ده دقيقه چوب دارچين، زعفران، گلاب، جوز هندى و وانيل ( 1/4 قاشق چاىخورى فلفل قرمز در صورت تمايل، نگران نباشيد مرباى شما تند نخواهد شد) را بریزید و از روى حرارت برداريد و بهتر است تا 24 ساعت در همان قابلمه بماند اما درب آن را نگذارید و روى قابلمه يک دستمال بزرگ و سنگين مانند حوله بياندازيد تا زمان خنک شدن عرق نكند، و بعد از اينكه خنک شد و مطمئن شديد كه مربا شكرک نزده آن را داخل شيشه هاى تميز و كوچک بریزید و در يخچال قرار بدهيد، توجه داشته باشيد كه هل و چوب دارچين را از مربا جدا نكنيد. برای طرز تهیه مربا هویج، ابتدا هویج رنده شده را با آب شکر مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزید و روی گاز قرار بدهید و اجازه بدهید به قوام بیاید، سپس پوست پرتقال و هل را اضافه کنید و بگذارید به مدت 30 دقیقه دیگر بپزد تقریبا زمان پخت 2 ساعت طول می کشد زمانی که مربای هویج شما غلظت پیدا کرد نه زیاد سفت و نه زیاد شل باشد، اگر زیاد سفت شود مربا شکرک می زند و اگر شل باشد کپک می زند، پس حواستان باشد به غلظت متعادل رسید خاموش کنید.
و در آخر یک قاشق آبلیمو بریزید و زمانی که خنک شد آن را درون شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
می توانيد از خلال هاى تازه پوست پرتقال هم در مرباى هويج استفاده كنيد (به اندازه ی 1/2 پیمانه ) و يا دو قاشق غذاخوری خشک آن، كه البته بايد بعد از كمى جوشاندن و قرار دادن در آب سرد براى چند ساعت و تعويض مرتب آب آن استفاده كنيد.
پوست پرتقال را 3 بار داخل آب بجوشانید تا تلخی آن ها از بین برود.
خلال بادام و پسته هم در مرباى هويج عالی می شود و مربا را زيبا می كند، در صورت تمايل اواخر پخت از هر كدام يک قاشق غذاخوری به مربا به صورت خشک اضافه كنيد.
در صورتى كه مرباى هويج با حرات كم و يكنواخت پخته شود شكرک نخواهد زد.
و اگر شكرک زد مربا را دوباره روى حرارت قرار دهيد با 100 ميلى گرم آب معمولى براى مدت پنج دقيقه جوشانده و از روى حرارت برداريد. و بعد از اينكه خنک شد در ظرف ريخته و كنار بگذاريد.
بهتر است مرباها را در ظرف لعابى درست کنید و از قاشق چوبى استفاده كنيد تا خوش رنگ تر شود.
بهتر است مرباى هويج را بعد از پخت براى مدت 24 ساعت در همان قابلمه نگهداريد تا اگر شكرک زد، دوباره آن را با كمى آب يا گلاب بجوشانيد.
منبع:سایت بیتوته
:: بازدید از این مطلب : 474
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0